Montáž konstrukčních desek na nesoudržné podklady

2018-02-10 17:34:21

Chceme-li montovat konstrukční desku na stěnu, jedním ze způsobů je celoplšné lepení. Není -li podklad dostatečně soudržný a, doplníme celoplošné lepení kotvením desky pomocí zatloukacích hmožninek wedi Tools.

Desku na stěnu lepíme běžným flexibilním lepidlem na obklady a dlažby. Desky o tloušťce menší než 20 mm lepíme na podklad VŽDY CELOPLOŠNĚ. Na obvodové stěně budovy se nedoporučuje použití desek s tloušťkou větší než 30 mm.  Po celoplošném nalepení desek tyto dodatečně kotvíme k podkladu pomocí zatloukacích hmoždinek. Předvrtáme až do podkladu otvory vrtákem 8 mm a do nich zatlučeme hmoždinky odpovídající délky - zásadou je, aby hmoždinka byla alespoň 35 mm v nosném podkladu. Použijeme 5 kotvících bodu na m2 desky, tedy cca 8 na 1 desku.

Pokud jsou spoje mezi deskami v místě vystaveném působení vody, lepime je pomocí wedi 610 lepicí a hydroizolační hmoty. V opačném případě postačí spoj před obložením či aplikací omítky přelepit armovací páskou.

Postup při celoplošném lepení si můžete prohlédnout či stáhnout ZDE.

Výhody konstruční desky na stěně:

  • srovnání stěny: ideálně rovný nosný podklad pod keramické obklady či jiné povrchy (omítky, štuky, vinyl...)
  • hydroizolační povrch bez potřeby aplikovat další hydroizolační vrstvy
  • teplená izolace
  • rychlá montáž: na druhý den po nalepení je možné stěnu obkládat.

 

Tags: hydroizolace stěn, voděodolná deska, deska do koupelny, vyrovnání stěn, stavba sprchy, sprchový kout, vodotěsná deska